augustus 10, 2021

Mijn logo, een persoonlijk verhaal

Een nieuwe blog, misschien wel de meest persoonlijke blog die ik ooit ga schrijven. In deze blog wil ik jullie meenemen in het verhaal van mijn nieuwe logo. Okee, wellicht voor sommigen niet meer nieuw, want hij staat er al een paar maandjes, maar toch, het verhaal waarom het logo geworden is, zoals hij er nu staat, heb ik nog niet met jullie gedeeld.

Van geen vreemde

Mijn liefde voor fotografie komt van geen vreemde zullen we maar zeggen. Mijn mama is altijd druk met foto’s maken, maar ook mijn opa was altijd dol op fotografie. Al toen zijn kinderen klein waren, was hij hiermee bezig. Als echte techneut wat nieuwsgieriger naar de techniek dan ik, maar de liefde voor de mooiste beelden delen we samen. En iedere keer als ik fotografeer, iedere shoot die ik heb, moet ik aan hem denken. Helaas is hij er al een aantal jaren niet meer, maar ik denk vaak aan hoe ontzettend gaaf hij dit had gevonden, zijn kleindochter als fotograaf.

Een hechte band met opa

Opa en ik hadden na het overlijden van oma een hele hechte band gekregen. Zeer regelmatig ging ik met het openbaar vervoer naar hem toe. Dit duurde 2.5 uur, maar dat kon me niet deren, een dagje met hem besteden was mij zoveel waard. We hadden de diepste en meest waardevolle gesprekken. Ja, echt een vriendschap met mijn eigen opa, die vriendschap die ik ook heel graag tot uitdrukking wilde brengen in mijn logo.

Een katoenplantje

Even dacht ik ‘ja, maar hoe dan?’ Gelukkig kwam dat idee al snel bij me op, het moest een katoenplantje worden. Een katoenplantje stond namelijk altijd bij opa en oma in de woonkamer en iedere keer als ik een katoenplantje ergens zie denk ik altijd direct aan hen.

En zodoende wist ik het, mijn logo moest een katoenplantje bevatten, als symbool voor mijn opa en oma. Nu is tekenen alleen echt niet mijn specialiteit, op zijn zachtst gezegd, dus ik zocht hulp bij Eva (www.goewinkeltje.nl). Zij heeft voor mij mijn idee omgetoverd tot het logo waar ik nu zo ontzettend trots op ben en waarin voor mij alles samenkomt. Zo gaaf! Dank je wel, Eva! Het logo ontroert mij en ik ben zo dankbaar dat ik opa en oma op deze manier mee kan nemen in mijn fotografiebedrijf.

TAGS

SHARE THIS STORY