oktober 20, 2020

Mijn eerste blog, hoe ik ben begonnen met fotograferen

Daar is hij dan, mijn allereerste blog. En hoe kan ik beter een blog beginnen, dan met vertellen hoe ik ben begonnen met fotograferen. Het begon allemaal begin 2016 toen ik zwanger was van Cas…

Voorliefde voor mooie albums

Zolang ik me kan herinneren heb ik al een voorliefde voor prachtige foto’s en fotoalbums, daar kon ik echt uren in bladeren. Super gaaf om te zien hoe iemand veranderd is door de jaren heen, hoe verliefd en trots ouders naar hun kinderen kijken, karaktertrekjes die zo herkenbaar zijn en mooie details.

Als ik mijn man niet had gehad…

Ja, zulke albums wilde ik ook voor mijn kinderen en dan met alleen écht mooie foto’s, geen snelle kiekjes of onscherpe foto’s. Dat vind ik namelijk altijd zo ontzettend jammer. Je raadt het al, ik ben echt een ontzettende perfectionist. Maar goed, om een lang verhaal kort te maken (okee kort zal het niet worden ;))…Ik ging op zoek naar foto’s die ik graag zou willen maken van mijn kindje als het geboren was. Heerlijk om hiervoor dagenlang Pinterest af te struinen op zoek naar inspiratie! Mijn man, Michael, had al snel door dat ik er echt meer mee wilde (nog voordat ik dat door had, haha, story of my life). Hij kwam dan ook op het briljante idee om mij een workshop newbornfotografie voor mijn verjaardag te geven. Echt super tof!

Zwanger van Cas (door mijn man)

Workshop newbornfotografie

Een workshop, ik had eigenlijk geen enkel idee wat ik daarvan moest verwachten. Met mijn notitieboekje en mijn nieuwe camera ging ik hoogzwanger op pad. Haha, die nieuwe camera was niet echt het beste idee van Nederland. Het handmatig instellen, daar had ik nog geen kaas van gegeten en toen ze bijvoorbeeld zeiden dat ik een deel in zwart wit moest schieten, had ik geen flauw idee hoe ik dit moest doen. Overal moest ik mij uit kletsen, best wel gênant! En wat te denken van alle aandacht die ik kreeg, als ik als hoogzwangere me in allerlei bochten wrong, haha.

De workshop was gericht op geposeerde newbornfotografie. De baby’s, in dit geval poppen, werden in mandjes gelegd of in dekentjes gewikkeld en kregen mutsjes op. Al snel had ik door, dit was niks voor mij. ‘Het echte’ , pure en het fotograferen zoals dingen echt zijn, is meer mijn ding. Desondanks was ik van de newbornfotografie zelf wel heel enthousiast geworden, dat wilde ik echt graag gaan doen! Ik kon niet wachten om het uit te proberen.


Een paar van mijn allereerste newbornfoto’s

Lifestylefotografie was hét voor mij

Toen Cas geboren was experimenteerde ik dan ook volop, wat was dit leuk! Ook raakte ik bekend met de term lifestylefotografie. Aha, dat was wat ik al die tijd deed! Mijn fotografie hobby werd ondertussen door steeds meer mensen opgemerkt en ik werd gevraagd om ook baby’s van anderen te fotograferen. Wat was dat spannend! Met ergens het gevoel van dit kan ik echt nog niet hoor en aan de andere kant het idee van jaaa super leuk dit wil ik, ben ik dit gaan doen. Mijn zenuwen bleken voor niets te zijn, want ze waren echt hartstikke blij met de foto’s! En nu sta ik waar ik nu sta, net een fotografie bedrijf begonnen en klaar voor de toekomst waarin ik hetgeen wil gaan doen wat ik het liefst wil, foto’s maken 🙂

De voetjesfoto van Cas die we op zijn geboortekaartje gebruikten 🙂

Benieuwd naar mijn newbornshoots? Klik hier

TAGS

SHARE THIS STORY